WENDY G.A. VAN DIJK

Homepage
Mijn leven
Curriculum Vitae
Dijkmat BV
Politiek
Mijn hoofd
Lekker eten
Wat ik zelf leuk vind
GOBEP
Enkele links
Einde COO

Natuurlijk zijn er buiten Amsterdam ook goede restaurants. Maar dat zal niemand verbazen. Bij deze een paar gelegenheden waar ik graag kom.
 • De Pannekoekenbakker
  Markt 35, Maaseik, BelgiŽ
  Tel. ++32-89-865405
  Bogenstraat 2, Thorn
  0475-563327
  Pannenkoekenrestaurants, een hele keten in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. De meest uitgebreide menukaart die ik ooit gezien heb met belegde en gevulde pannenkoeken. Natuurlijk slaag ik er ook hier in om dingen te willen die niet op de kaart staan, maar daar draait men de hand niet voor om. Overigens, wat er op de kaart staat, slaat alles: wie diverse van de belegcombinaties bedacht heeft, is of een genie of heeft kinderen die graag veel uitproberen (en die thuis de keuken in een rampgebied veranderen). Ik kom dus graag in het vriendelijke stadje Maaseik en het witte dorpje Thorn.

 • Ristorante Pizzeria Mario e Rino
  Brabanterstraße 68, Waldfeucht, Duitsland
  +31-49-2455-930540
  Ontdekt tijdens een fietstocht. Lekkere antipasti, goede verzameling pizza's (ook hele goede vegetarische collectie) en pasta. Maar ook salades, ovenschotels, scaloppa (zwijnevlees). Een goed restaurant met een gezellige aankleding en in de zomer een terras op het mooie marktplein. En de zabaglione is verrukkelijk!
  Open dagelijks van 11:30-14:30 en 17:30 tot 23:00 uur. Gesloten op dinsdag.

 • Pietro's Pizzalijn Echt
  Bosstraat 51, Schilberg / Echt
  0475-541414
  In eerste instantie: lekker makkelijk, want in onze eigen straat. Maar later: ze zijn gewoonweg goed. Echt waar, ik heb genoeg andere pizzeria's geprobeerd. Lekkere pizza's, pasta en vleesgerechten. Goede keus, ook voor vegetariŽrs. En voor mij op maat gemaakt: de quattro formagi, maar dan wel zonder blauwe kaas, en met pepertjes, paprika, uien, olijven, knoflook, kappertjes, nog meer pepertjes en knoflook- of pepersaus. Zeer betaalbaar. Wordt ook thuisgebracht als ik lui ben of als ik druk bezig ben. Asad en Shahin zijn ook nog eens superlieve en vriendelijke mensen.
  Open dinsdag tot en met zondag van 15:30-22:30. Gesloten op maandag (behalve feestdagen, dan zijn ze op maandag wel open).

 • Taverne IJssalon Trammelant
  Sint Dionysiuskerkstraat 2, 3680 Opoeteren, België, ++32-89-866697
  Ook al tijdens een flinke fietstocht ontdekt (en we zijn niet de enige die deze gelegenheid zo ontdekt hebben en aan hun lijstje favorieten toegevoegd hebben). Altijd gezellig druk en zelden geen plaats. In de zomer een prachtig terras achter en voor de taverne.
  De menukaart is uitgebreid, vooral met lekkere ijscoupes en allerhande ijsspecialiteiten (ze maken zelf hun ijs!), en verder van alles wat: pasta's, salades, pannenkoeken, omeletten. Ook voor vegetariërs is er ruim voldoende keus. De bediening is altijd snel, correct en vriendelijk.
  Openingsuren: dinsdag tot en met zondag (en feestdagen) vanaf 10:00 uur; maandag gesloten.

 • Chinees-Indisch Specialiteiten Restaurant Wan Hsin
  Houtstraat 4, Echt-Peij
  0475-481118
  Lekker uitgebreide kaart, fikse porties (als je het eten afhaalt, heb je er twee dagen genoeg aan), snel klaar, vriendelijke bediening, traditionele inrichting. De meeste mensen halen hier af, maar dat doet de zaak geen recht, de bediening is altijd snel en vriendelijk. En toch gerechten die je niet verwacht bij een lokaal Chinees restaurant, zoals Low Han Chai (boeddhistisch en vegetarisch, met veel paddestoelen) en diverse gerechten met ossehaas.
  Bij afhalen kun je telefonisch bestellen, maar het wordt niet bezorgd, je moet het wel zelf ophalen. Openingstijden: maandag en woensdag, 16:00-22:00; donderdag tot/met zondag, 12:00-22:00 uur.

 • Wen-Chow Chinees-Kantonees-Indisch Specialiteiten Restaurant
  Spoorweglaan 5, 6221 BS Maastricht
  043-3214540
  Uitstekend restaurant met bijzondere gerechten. Veel vegetarisch (jammer genoeg voor mij heel veel met paddenstoelen). Ze hebben een bijzonder vegetarisch gerecht met tofu, Tij Yim Taufu, waarbij de tofu een lekkere knapperige buitenkant heeft en licht-pittig is. Zo heb ik het nog nergens gekregen, erg lekker. Het leuke hier is verder dat we er regelmatig mensen van Chinese afkomst zien eten. Volgens mij betekent dat het eten hier authentiek Chinees is. Makkelijk bereikbaar in Maastricht, recht tegenover het station. Openingstijden: maandag tot/met zondag, 12:00-23:00 uur.

 • Restaurant de Hoeskamer
  Rothenbacherweg 7, Vlodrop
  0475-520882
  Geopend dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 21:00, de keuken is open vanaf 11:00 uur (vrijdag t/m zondag vanaf 12:00). Uitgebreide menukaart: broodjes, pannenkoeken, friet, tosti's, omelet, snacks, zuurvlees, soepen, salades, vis, wild, vlees, vegetarisch. De vegetarische schotel is een "Valess Paneer" met groenten en kaas en friet. De vetetarische omelet is ook (meer dan) prima. Taarten en vlaaien worden voor zover ik weet in eigen huis gemaakt, elke keer weer een verrassing.

 • Hampshire Boshotel Vlodrop
  Boslaan 1, 6063 NN Vlodrop
  0475-534959
  De keuken is elke dag geopend van 12:00 tot 21:00. De brasseriekaart heeft vrijwel niets vegetarisch, de restaurantkaart wat meer (voor mij jammer genoeg veel paddenstoelen). Maar ik vraag telkens om iets vegetarisch zonder paddenstoelen, en dan krijg ik elke keer wat lekkers. Je zit hier uitstekend, midden in het bos. Mooi restaurant, mooi terras. Niet goedkoop, wel lekker.

 • Radfahrer Treff Saeffelen
  Diecker Weg 19, Selfkant-Dieck (Saeffelen)
  00-49-2455570
  Als we een fietstocht maken, komen we hier wel eens. Geen idee wat de openingstijden zijn. Er is geen menukaart. Ze serveren thee, koffie, bier, frisdrank, en zelfgemaakte vlaai en ijstaart. De ijstaart is geweldig, echt lekker. Het terras bestaat uit tafels en stoelen tussen de bomen. Het zit hier heerlijk en de mensen zijn supervriendelijk.

 • Brasserie-Restaurant Brooks
  Daalbroekstraat 76, 3630 Opgrimbie (Maasmechelen), BelgiŽ
  00-32-89-765253
  Geopend maandag tot en met woensdag en vrijdag tot en met zondag van 11:30 tot 21:00. Uitgebreide menukaart: tapas, soepen, croques, salades, allerhande Belgische vleesklassiekers, pasta, vis, vlees. De desserts zijn ook uitstekend. Ik heb hier kriek-sabayon gehad: een echte lekkere sabayon (zabaglione) met kriekenbier en hele krieken, wauw!

 • Indiaas Restaurant Simla
  Stationsstraat 17, 6131 AX Sittard
  046-4521263
  Geopend woensdag tot en met zondag vanaf 17:00. Maandag en dinsdag alleen op afspraak voor groepen van minimaal 8 personen. Menukaart met genoeg keus, en voor de vegetariŽr is er zeker genoeg. En alles zoals het hoort: papadams, chai thee met melk, kulfi ijs, pittige gerechten (soms heel pittig), zachte gerechten, samosa's, pakora's, verschillende soorten nan (brood), goede bediening, mooie inrichting. Enne, voor mij ook belangrijk, hele leuke buren: Captain Atomik, geweldige stripboekhandel!

 • Koffiehuis Het IJzerenbos
  Heerenstraat 3a, Susteren
  046-4395545
  Een theehuis waar je kunt lunchen. Geen uitgebreide kaart, maar in de afgelopen jaren is die wel wat uitgebreider geworden. Met enige regelmaat hebben ze er uitstekende zelfgemaakte erwtensoep (jammer genoeg niet vegetarisch). De uitsmijters, taarten en vlaaien zijn er prima. Leuk tijdens een fietstochtje. Het IJzerenbos en de bossen in de omgeving zijn echt mooi, ik fiets er graag.

 • Royal Service Bioscoop Echt
  Peyerstraat 46, Echt
  Niet zozeer vanwege het geweldige eten of het grote vegetarische aanbod (het eten is zeker niet slecht), maar omdat het de beste bioscoop is waar ik ooit geweest ben. Grote zalen, met echte fauteuils, en een tafeltje (een soort lange smalle vensterbank, vastgemaakt aan de achterkant van de rij stoelen voor je) met daarop een lampje, een menukaart en een drukknop. Druk op de knop en even later wordt je bestelling opgenomen: verse popcorn, kaassoufflť's, verschillende soorten schepijs en bier, warme chocomel, thee, whisky, allerlei snacks en snoep. Aan de bar is het overigens goed toeven. Een bioscoop met echte service.


Enkele restaurant-suggesties voor verre streken, althans, niet Amsterdam of Limburg. Goede restaurants, allemaal met een goed vegetarisch aanbod.

 • Lucy's Inn Hotel Restaurant High-Tea
  Dorpsstraat 2, 9537 TC Eesergroen (Drenthe)
  0599-287250
  Lucy is Engels, haar man Sander Nederlands. Het hotel is eenvoudig en comfortabel, landelijk gelegen aan een rustige doorgaande weg. De terrasjes buiten zijn schattig, gezellig en ontspannend. Het restaurant is geweldig. Heerlijke gerechten, met zorg klaargemaakt. Cheese scones, vegetarische shephers pie, vegetarische yorkshire pudding, baked alaska, hot chocolote mud cake. De thee komt in potten. Het bier in vele soorten, waaronder een lekkere Engelse cider, Bulmers (er is een Ierse Bulmers, maar die mag in Engeland geen Bulmers heten...). De service is vriendelijk. En op zondag kun je high tea doen, super luxe. Dagelijks geopend van 1 april tot half oktober; in november, februari en maart alleen de weekenden.

 • Luv's Green
  Nieuwe Huizen 8, 9401 JT Assen
  0592-862374
  Lucy is Australisch en ze maakt heerlijk eten in een supergezellige omgeving. Biologische eet- en drinkgelegenheid in het centrum van Assen met een assortiment van meeneemproducten. In voormalige apotheek "De Gaper". Buiten (naast de zaak) is een terrasje waar het nog gezelliger is, in een heel smal straatje. Koffie, thee, brood, banken, soep, ijs en meer om hier op te eten en om mee te nemen. Heel veel keus voor vegetariŽrs en veganisten (ook voor de vlees- en viseters is er ruim voldoende). De quiche en de soepen zijn fantastisch, dat is echt genieten. Voor de mensen die geen gluten, of geen zout, geen koemelk, geen tarwe mogen hebben, en voor diabetici: lekkere dingen. Verbazingwekkende combinatie. Jammer dat het zo onopvallend is als je in Assen rondloopt. Dit moet je dus ontdekken. Openingstijden: wo 10-19, do 11-19, vr 11-21, za 10-17:30, zo 11-17:30 (ma-di gesloten).

 • Camogli Pastahuis
  Leopoldstraat 48, Mechelen, BelgiŽ
  00-31-15-430730
  Een Italiaans restaurant zonder pizza's. Met heerlijke pastagerechten en nog lekkerdere nagerechten. Tot mijn favorieten behoort de Portofino: pasta in portwijnsaus. Er is een bovenzaal waar ook nog flink wat mensen kunnen zitten, ook handig als je met een groep bent. Het terras achter is open als het weer goed is en dat is een mooie tuinachtige omgeving. De service is goed en snel en vriendelijk.


Enkele restaurant-suggesties voor Amsterdam en omstreken. Natuurlijk ook weer goede restaurants, allemaal met een goed vegetarisch aanbod.

 • Greenwood's English Tea Room & Shop
  Singel 103, 1012 VG, Amsterdam
  020-6237071
  Liz en ik komen hier regelmatig voor een goede lunch als we in Amsterdam rondgelopen hebben. Alles wordt in het eigen piepkleine keukentje zelf in elkaar gezet, ook de magnifieke Lemon Merengue Pie (citroenschuimtaart). De menukaart is uitgebreid en de hoeveelheden die er op de borden passen, zijn bijna ongelooflijk. De thee is zoals die hoort: je kiest een echt thee uit, en je maakt die zo sterk als je zelf wilt, en je krijgt een fatsoenlijke hoeveelheid.

 • Het Vlaams Friteshuis
  Voetboogstraat 33, Amsterdam
  Aan een brede balie zo aan de straat bestel je friet. Iets anders dan friet bakken ze hier niet. Lekker grote dikke goudgele friet. Het frituurvet wordt niet verpest door kroketten of frikandellen. Keuze uit veel sauzen, zoals Samurai, Andalouse, satťsaus, groenepepersaus (lekker met vers gesnipperde uitjes). Soms staat er een rij van 20 meter lang te wachten, maar het is de moeite waard.

Copyright © 1996 - 2022 Wendy G.A. van Dijk
Graag opmerkingen en suggesties. Als u fouten vindt, hoor ik die ook graag.
Stuur een bericht naar: Wendy G.A. van Dijk