WENDY G.A. VAN DIJK

Homepage
Mijn leven
Curriculum Vitae
Dijkmat BV
Politiek
Mijn hoofd
Lekker eten
Wat ik zelf leuk vind
GOBEP
Enkele links
Einde COO

Deze dingen vind ik leuk:
  • Science Fiction en Fantasy en vaak ook van horror/thriller. En dat mogen boeken, TV-series en films zijn, en het mag zeker humoristisch zijn. Vanzelfsprekend hou ik van Star Trek, Lord of the Rings, Harry Potter, Farscape, Sliders, Quantum Leap, Babylon 5, The Matrix, 5th Element, Blade, Predator, Back to the Future, Jurassic Park, Spiderman, Batman, Alien(s), 2001, Men in Black, Buffy the Vampire Slayer, Angel, Red Dwarf, X-FFiles, The Lone Gunmen, Space Precinct. Ik zou graag films zien van Riverworld (Farmer), Foundation (Asimov), Heechee (Pohl) en Ringworld (Niven).

  • Stripboeken (voornamelijk de strips uit Nederland, België en Frankrijk). Ik heb een belachelijk grote hoeveelheid strips en ik had nog veel meer. Mijn favorieten zijn Asterix, Yoko Tsuno, Trigië, Storm, Blake & Mortimer, Thorgal, Khena en de Katamarom, Heinz, 666, Spiderman, Batman, Franka, Ravian, Agent 327, Fokke & Sukke.

  • Hard Rock & Heavy Metal. Er is een hele rits aan bands waar ik dol op ben. Kiss en Iron Maiden staan bovenaan. Ik ben bij het eerste concert van Kiss in Nederland geweest, in Leiden, en toen was het voorprogramma... Iron Maiden! Ik ben niet naar veel concerten gegaan, wel bijvoorbeeld bij Motörhead. Verder ben ik fan van Metallica, Megadeth, Annihilator, Thin Lizzy, Accept, Judas Priest, Black Sabbath, Twisted Sister, Pearl Jam, Nirvana, WASP, Faith No More, Living Colour, Queensrÿche, Red Hot Chili Peppers, Testament, Creed, Ozzy Ozbourne, Within Temptation, The Gathering.

  • Politiek. Ik ben in 1994 gekozen voor de VVD als stadsdeelraadslid, na 1 jaar fractielid van de VVD ben ik 3 jaar lang onafhankelijk liberaal stadsdeelraadslid geweest in Stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam). In 2002 ben ik campagneleider geweest voor de verkiezingen van de nieuwe gemeenteraad van de gemeente Echt-Susteren. Ik was nummer 8 op de lijst en heb 35 stemmen gekregen. Niet zo'n succes dus. Maar we hebben toch één zetel gehaald, en de VVD was één van de weinige partijen die meer stemmen behaalde dan bij de vorige verkiezingen. Verder draag ik D66 een warm hart toe.

  • Genieten van architectuur (als het maar geen beton en glas en ijzer is of van die hoge Bijlmerflats of Rembrandttorens). Ik pretendeer niet verstand van te hebben van de architectuur zelf. Ik kijk graag naar en loop graag rond (in) oude gebouwen en nieuwe mooie gebouwen. Zo vind ik de witte huisjes in Midden-Limburg mooi, en huizen met vakwerkgevels, de huizen in Amsterdamse Stijl, Middeleeuwse kastelen, oude Ierse huisjes en vrijwel alle gebouwen die voor de Tweede Wereldoorlog gebouwd zijn. Ik vind gebouwen lelijk die bedoeld zijn om 30 jaar mee te gaan, waar het geraamte met beton en staal opgezet is, huizen waarvan er 100 in een dozijn gaan, huizen op vinex-lokaties, huizen zonder identiteit, huizen die hoogstens de geschiedenis in zullen gaan als "economisch interessant".

  • Natuur, zoals het Rijk van Nijmegen, de Hoge Veluwe en het IJzerenbos. Maar zeker ook dieren (we hebben twee katten) en mensen (op een terrasje zitten en kijken kijken kijken). Ik mag dan wel liberaal zijn, en een tikje rechts, dat betekent nog niet dat ik een kapitalist of een conservatief ben. Op zijn hoogst conservatief als in behoud van natuur. Ik ben al meer dan 20 jaar vegetariër (ik eet geen beestjes, voor mijn eten hoeven geen dieren gedood te worden, dus ook geen vissen en vogels) en ik ben woedend op de mensheid vanwege het vernietigen van grote bossen en het uitroeien van duizenden soorten dieren en planten. Nog bozer ben ik op de gekken die hun rommel langs de snelweg gooien en in plaats van hun afval mee naar huis te nemen het achterlaten in bossen, op parkeerplaatsen en waar ze maar willen, zonder na te denken over de lelijkheid en schadelijkheid van die vervuiling.

  • Schrijven. Jammer genoeg neem ik de tijd er niet genoeg voor, maar ik heb inmiddels al een pagina of 500 A4 af voor meer dan 100 verhalen, artikelen en boeken.

  • Pencak Silat, de Indonesische zelfverdedigingssport. Ik neem er al lang de tijd niet meer voor, maar het blijft prachtig, vooral de dans-versie ervan (regelmatig te zien bij een Pasar Malam, een Indonesische markt). Ik heb 3 jaar lang een eigen sportschool gehad, met op ons grootst 30 leerlingen, en aan een paar toernooien meegedaan. Het is goed voor lichaam en geest, het is goed om mezelf te kunnen verdedigen en het is nog beter dat ik geleerd heb om mijn agressie te beheersen. Ik ben inmiddels 20 jaar ouder en niet lenig meer...

  • Moppen: ik verzamel soms humoristische verhalen en goede moppen en met de komst van internet betekent dat vooral een lijst van links aanleggen en soms wat pagina's downloaden. Er is jammer genoeg teveel racistische en sexistische rommel.

Copyright © 1996 - 2010 Wendy G.A. van Dijk
Graag opmerkingen en suggesties. Als u fouten vindt, hoor ik die ook graag.
Stuur een bericht naar: Wendy G.A. van Dijk