WENDY G.A. VAN DIJK

Homepage
Mijn leven
Curriculum Vitae
Dijkmat BV
Politiek
Mijn hoofd
Lekker eten
Wat ik zelf leuk vind
GOBEP
Enkele links
Einde COO

Ik maak sinds juni 1986 interactieve programma's. In eerste instantie vooral computer-ondersteund onderwijs (C.O.O.), waarvoor allerlei andere omschrijvingen bestaan: computer-based training (C.B.T.), computergestuurd onderwijs, educatieve software, interactief onderwijs via de computer.

Veel mensen verwarren C.O.O. met computeronderwijs, oftewel onderwijs over de computer. C.O.O. is echter net als alle onderwijs, onderwijs over allerlei onderwerpen, maar daarbij wordt de computer als leermiddel gebruikt en niet specifiek als leerdoel. Alhoewel er natuurlijk erg veel C.O.O. over het gebruik van computers is.

Dat is ook ťťn van de eerste projecten waaraan ik heb meegewerkt, de vertaling van een door Ierse collega's ontwikkeld product in het Nederlands. De Engelse titel was Computers At Work (afgekort: Catwork).

Van 1987 tot 1989 heb ik gewerkt bij Courseware Europe BV, Zaandam. Daar was ik betrokken bij de vertaling van Catwork en maakte ik onder andere programma's voor RBB en Rabobank. Verder werkte ik mee aan de ontwikkeling en distributie van diverse eigen off-the-shelf producten (zoals Catwork). Overigens, Courseware Europe bestaat sinds 1992 niet meer.

Samen met Elizabeth (Liz) Mattijsen heb ik in oktober 1988 I.K.S.X. Consultants BV opgericht. Met ingang van 1 januari 1989 was ik full-time werkzaam voor I.K.S.X. Consultants BV. Ik heb gewerkt aan C.O.O.-programma's voor o.a. Postbank, Rabobank, Fokker, Onderwijscentrum Horeca. Tevens was ik mede-ontwikkelaar van diverse eigen software-pakketten gebaseerd op TenCORE. Ik was verantwoordelijk voor de verkoop van en helpdesk bij TenCORE productenlijn.

In 1994 hebben we xxLINK Internet Services opgericht als afdeling van I.K.S.X. Consultants BV, samen met Elizabeth Mattijsen. Ik was mede-ontwikkelaar van diverse websites, o.a. NBT, Galerie Lambiek, Luchthaven Schiphol, WAVIN, Zilveren Kruis. Vanaf begin 1996 voornamelijk als projectcoördinator werkzaam aan vele andere websites waarvoor xxLINK verantwoordelijk was.

Websites zijn eigenlijk ook interactieve programma's. Er zijn ook zeer veel educatieve websites, en dat is dus een moderne vorm van C.O.O. waar wereldwijd zeer veel mensen gebruik van maken. Dat was in eerste instantie ook het doel van xxLINK: het maken van educatieve websites en het onze klanten helpen ontwikkelen van hun educatieve websites. Echter, de markt voor websites moest nog helemaal gecreŽerd worden en al snel verdiende xxLINK geld met het ontwikkelen van commerciŽle, toeristische, praktische en overheids-websites. In de loop der jaren hebben we wel enkele educatieve websites ontwikkeld en klanten bijgestaan bij het ontwikkelen van educatieve websites, maar dat was maar een zeer klein percentage van onze omzet.

Copyright © 1996 - 2010 Wendy G.A. van Dijk
Graag opmerkingen en suggesties. Als u fouten vindt, hoor ik die ook graag.
Stuur een bericht naar: Wendy G.A. van Dijk