WENDY G.A. VAN DIJK

Homepage
Mijn leven
Curriculum Vitae
Dijkmat BV
Politiek
Mijn hoofd
Lekker eten
Wat ik zelf leuk vind
GOBEP
Enkele links
Einde COO

Ik ben sinds 1987 zelfstandig ondernemer. In 1987 richtten Elizabeth Mattijsen en ik ons eigen bedrijf op, I.K.S.X. Consultants BV. IKSX was de afkorting voor: Information, Knowledge & Skills Xfer. Xfer is de afkorting van transfer. IKSX kun je lezen als IKS-X, oftewel X-X. Aangezien Liz en ik twee vrouwen zijn, en xx de vrouwelijke chromosomen zijn, leek ons dat een aardige bedrijfsnaam. De dubbele komt op meer manieren in ons leven terug. We zijn bijvoorbeeld extra lang (ik ben 1m96 en Liz is 1m90). De xx heeft niets te maken met porno!

In 1994 hebben we xxLINK Internet Services opgericht als afdeling van I.K.S.X. Consultants BV, samen met Elizabeth Mattijsen. Ik was mede-ontwikkelaar van diverse websites, o.a. NBT, Galerie Lambiek, Luchthaven Schiphol, WAVIN, Zilveren Kruis. Vanaf begin 1996 voornamelijk als projectcoördinator werkzaam aan vele andere websites waarvoor xxLINK verantwoordelijk was.

Vanaf begin 1998 heb ik vrijwel geen ontwikkel-, programmeer- of projectmanagementwerk meer gedaan, maar voornamelijk managementwerk op gebied van planning, boekhouding, PR, HRM, marketing en dagelijkse leiding. Het bedrijf was intussen gegroeid tot meer dan 15 mensen. Eind 1999 waren er 24 mensen in dienst en na een zoektocht naar een investeerder verkochten we ons bedrijf aan het Franse bedrijf Integra Europe. Dat bedrijf had op een gegeven moment vestigingen in 10 Europese landen. In eerste instantie zouden Liz en Wendy nog minstens een jaar blijven werken en zorgen voor verdubbeling van zowel personeelsbestand als omzet en voor de inrichting van een Internet Data Centre.

Nieuwe taken van Wendy werden bestuur en beleid, financiën; HRM; nieuwe huisvesting. Echter, na diverse meningsverschillen over de koers van het Europese bedrijf en over hoe om te gaan met de Nederlandse vestiging, zijn Liz en Wendy in augustus 2000 gedwongen weggegaan bij xxLINK, dat sindsdien als Integra Nederland door het leven ging. Inmiddels bestaat Integra Nederland niet meer en is het gehele bedrijf Integra Europe verkocht aan Genuity. Genuity zelf verkeert nogal in problemen is onlangs overgenomen door een nog groter bedrijf, Level 3.

Begin 2000 hadden Liz en Wendy al Dijkmat BV opgericht als holdingmaatschappij voor het beheer van hun vermogen (de verkoop had wel wat opgeleverd). Bij de verkoop van xxLINK bleven de belangen van Liz en Wendy in Search.NL en HospitalityNet buiten xxLINK. Dat werden halve dochters van Dijkmat. Wendy en Liz houden zich nu bezig met Internet-consultancy en ondersteuning aan de dochterbedrijven van Dijkmat.

Copyright © 1996 - 2010 Wendy G.A. van Dijk
Graag opmerkingen en suggesties. Als u fouten vindt, hoor ik die ook graag.
Stuur een bericht naar: Wendy G.A. van Dijk